LANGUAGE
Vítejte v mé hudebně-výtvarné kuchyni

HLAVNÍ TÉMATA

TÉMATA

NĚCO Z MÝCH
SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

INSTAGRAM

YOUTUBE

29

říjen
2019

České kovové elektrické kytary Miles Guitars

témata: Kytarová zbrojnice | Pro muzikanty

VIDEO: Jak můžou vypadat elektrické kytary, inspirované legendárním motocyklem Jawa? Reportáž o českém výrobci kovových elektrických kytar Miles Guitars. Rozhovor s kytarářem Milanem Černým a kytaristou Monkey Business Oldou Krejčovesem, který tyto nástroje už nějakou dobu používá a názorně je ve videu předvedl.


Poprvé jsem měl možnost viděl kovovou kytaru od Miles guitars, při natáčení Kytarové zbrojnice s Oldou Krejčovesem. Byl jsem upřímně nadšený. Nicméně s tvůrcem těchto pozoruhodných nástrojů Milanem Černým jsem se setkal až nedávno a tak jsme rovnou spáchali tuto video-reportáž.

Milan sice vyrábí své nástroje v malé dílně v Hradci Králové, ale nástroje které pod jeho rukama vznikají jsou jednoduše perfektní. Řemeslně i vzhledově se jedná o naprostou špičku, řekl bych světového kalibru. Vzhledem k faktu, že nástroje jsou téměř kompletně vyrobené z kovu, mají specifický zvuk. Jak říká kytarista Monkey Business Olda Krejčoves, který na tyto kytary už delší dobu hraje „Je to takový hybrid mezi dobrem a elektrickou kytarou. Líbí se mi, že to je prostě jiné.”.

Kytary z kovu nejsou samozřejmě nic nového. V zahraničí najdeme hned několik firem, které se výrobou kovových kytar zabývají. Nicméně nástroje od James Trussarta nebo Electrical Guitar Company jsou cenově jednoduše těžko dosažitelné. Aspoň pro běžného smrtelníka. Takže mít adekvátní alternativu, navíc za velmi příznivou cenu přímo u nás doma, je prostě fajn.

V této video-reportáži jsem vyzpovídal jednak samotného tvůrce kytar Miles Milana Černého, tak i zmíněného Oldu Krečovese, který nám na kytary také zahrál a trošku je předvedl v praxi.

A pokud jsou mezi Vámi fanoušci legendárních motocyklů Jawa, ve videu na vás čeká velmi příjemné překvapení v podobě dvou kytar inspirovaných právě těmito veterány.

Více o kytarách Miles na www.milesguitars.cz


VIDEO

 

SDÍLEJ:

KOMENTÁŘE:

VZHŮRU
© 2024 All rights reserved.
webdesign by MAToMATIC studio | code by Qwerty