LANGUAGE
Vítejte v mé hudebně-výtvarné kuchyni

HLAVNÍ TÉMATA

TÉMATA

NĚCO Z MÝCH
SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

INSTAGRAM

YOUTUBE

17

duben
2009

Setkání s Living Colour ve studiu Sono

témata: Pro muzikanty

Jsem velký fanda Living Colour. A to jak kapely, tak jejích členů jednotlivě. A co čert nechtěl, poštěstilo se mi se s těmito pozoruhodnými chlapíky setkat osobně v Nouzovském studio Sono, kde natáčeli svou desku The Chair in the Doorway.


Prvotní záměr byl, nabídnout kapele vytvoření obalu pro jejich album, které právě natáčeli v Nouzovském studiu Sono. Chlapcům se mé práce moc líbili a je možné, že z toho v budoucnu něco vzejde. Obzvláště se bavili u obalu Žlutého psa „Čínská otázka‟, kde je vložená opravdová rýže. Vernon se ptal, zda je to rýže basmati, tu že má prý nejraději :)

Nakonec z toho byli dva příjemné dny strávené focením, rozhovory a sledováním nahrávání jako takového. Vlastně se mi splnil takový sen. Asi by mě ani nenapadlo, že jednou budu sedět v režii a sledovat jak vedle mě Doug Wimbish natáčí basu do nové písně Living colour nebo pozorovat Vernona Reida jak sedí v nahrávací místnosti obklopen svou „vesmírnou laboratoří‟ a řeší, jaký zvuk by se hodil do zrovna přehrávaného partu písně. Natož, že si budu moci tento jeho kytarový set-up detailně prohlédnout a nafotit. Jsem totiž velký fanda všeho kolem kytarových aparatur, krabiček, efektů a celkového zapojení těchto systémů.

Například mě potěšilo, že používá mé oblíbené virtuální nástroje a kytarové simulace do počítače jako jsou AmpliTubeGuitar Rig, které znějí opravdu velmi dobře. (Mohu to potvrdit, jelikož jsme je používali i na nové desce Negative Face, kterou jsme nedávno s Matějem Lipským dokončili.) Pohled na jeho novou kytaru Parker (viz toto video), vytvořenou speciálně pro něj, stál také za to. Nebudu se tu asi rozepisovat čím vším jeho arzenál disponoval, ale pokud to bude někoho zajímat, rád odpovím.

Tuto návštěvu jsme absolvovali společně s mými kamarády MarasemDavidem Gaydečkou, který Living colour promoval koncerty po Čechách a přilehlých východních zemích. Maras pořídil asi 4 hodinový rozhovor se všemi členy kapely, který byl primárně určen pro stránky časopisu Reflex. Vy si ho ale nyní můžete přečíst celý v jeho nezkrácené podobě ZDE. Living colour jsou opravdu velmi příjemní pánové a fakt, že jim je všem kolem 50ti by jste netipovali ani náhodou. Povídali jsme si opravdu dlouho a že bylo opravdu o čem. Jsou to velmi vnímaví a chytří lidé s širokým záběrem.

No, bylo to opravdu inspirující a poučné. Ne každé setkání se svým „idolem” bývá tak příjemné. Díky chlapci, bylo mi ctí ... i pokud by z naší spolupráce (obal cd a pod.) nic nebylo :)

FOTOGRAFIE

použité fotografie © Maťo Mišík a Marek Svoboda

SDÍLEJ:

KOMENTÁŘE:

VZHŮRU
© 2024 All rights reserved.
webdesign by MAToMATIC studio | code by Qwerty