LANGUAGE
Vítejte v mé hudebně-výtvarné kuchyni

HLAVNÍ TÉMATA

TÉMATA

NĚCO Z MÝCH
SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

INSTAGRAM

YOUTUBE

9

září
2012

Kytarové efekty – jak je mít zapojené za sebou?

témata: Pro muzikanty

Proč není vhodné mít například delay v řetězci efektů hned na prvním místě a proč tam mít právě distortion? Pokusím se Vám stručně vysvětlit, jak to asi funguje a usnadnit Vám cestu k pěknému zvuku.



Pro zvětšení klikni na obrázek
 

Nemusíte se obávat, je to celkem snadné. Primárním cílem je, aby zvuk jednotlivých efektů nebyl zbytečně degradován vlastnostmi těch ostatních. Každý efekt totiž zpracovává signál svým specifickým způsobem a je potřeba respektovat nějaká základní pravidla toho, jak se navzájem efekty ovlivňují.

Efekty si rozdělíme do několika základních skupin a ty seřadíme za sebou tak, jak by ideálně měli být efekty za sebou zapojené.

Ještě bych rád poznamenal, že toto NENÍ jediné správné řešení! Je to pouze jedna z cest a dejme tomu ta častější. A zároveň ta, kterou používám nyní i já. Hlavně se nebojte experimentovat a hledat „TEN” svůj zvuk.

FX LOOP — následující efekty dejte do efektové smyčky (pokud jí na aparátu máte). Ta zařídí, že další signál bude efekty procházet až po tom, co projde předzesilovačem/preampem aparátu. Což je pro výsledný zvuk vhodnější.

Videa

Zde jsem pro Vás našel pár videí, kde o problematice mluví ještě někdo další:

Odkazy na podobnu tématiku:

Díky za pozornost a doufám, že jsem Vám trochu usnadnil cestu k tomu „Vašemu‟ ideálnímu kytarovému zvuku.

Sledujte tento můj blog i nadále, jelikož příště budu psát určitě o něčem nesmírně zajímavém, o co by jste neměli přijít :)

SDÍLEJ:

KOMENTÁŘE:

VZHŮRU
© 2024 All rights reserved.
webdesign by MAToMATIC studio | code by Qwerty