LANGUAGE
Vítejte v mé hudebně-výtvarné kuchyni

HLAVNÍ TÉMATA

TÉMATA

NĚCO Z MÝCH
SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

INSTAGRAM

YOUTUBE

13

březen
2019

Kytarová zbrojnice #6 – Honza Homola

témata: Kytarová zbrojnice | Pro muzikanty | Tvorba novinky

uvodní obrázek

Kytarista Honza Homola ze skupiny Wohnout nám v šestém díle seriálu Kytarová zbrojnice odhaluje, co stojí za jeho koncertním zvukem. Ve svém domácím studiu nám ukázal a předvedl své kytary, aparaturu a pedalboard s efekty.


Honzu znám už opravdu dlouho... sdíleli jsme naše první kytary, učitele a stáli u vzniku našich prvních kapel. Ještě teď si pamatuju ty první zkoušky Wohnout ve sklepě, nahrávání jejich prvního dema a hledání zpěváka, kterého nikdy nenašli. A jaká jim z toho vyrostla kapela panečku.
Chvilku to trvalo, ale nakonec si Honza mezi nahráváním jejich posledního alba Miss Maringotka a přípravami na turné našel čas a my mohli společně spáchat tento díl Kytarové zbrojnice.

Příznivci přímočarého syrového kytarového zvuku si přijdou v tomto díle na své. Honza je z těch kytaristů, který vyloženě nesnese když ho něco ve zvuku jeho nástroje omezuje nebo mu nestojí v cestě. Na tomto základě stojí celý jeho kytarový zvuk. Navíc je dalším, který rád používá kvalitní české výrobky, takže v jeho vybavení najdeme to nejlepší, co se u nás dá najít.

Rád bych moc poděkoval partnerům tohoto videa, díky jejichž pomoci je realizace tohoto mého projektu snazší a v budoucnu mohou vznikat další a další díly. Konkrétně lidem z Widara, Coffee Custom Cabs, Salvation Audio, LeeHooker, Furch guitarsMUSICstage.cz.

A jako bonus si můžete na stránkách MUSICstage.cz přečíst rozhovor, který jsem s Honzou v rámci tohoto natáčení vytvořil.


Líbí se Vám co dělám a rádi by jste mne podpořili? Info jak se stát mým patronem ZDE.


Video — reportáž

Nezapomeň se přihlásit k ODBĚRU mého YouTube kanálu.

Přepínat jednotlivé kapitoly tohoto videa lze pouze v prostředí YouTube (najdete je dole v popisu videa). Pro otevření videa v prostředí YouTube spusťte video a poté klikněte na logo YouTube v pravém dolním rohu.


Seznam vybavení:

KYTARY:

DOPLŇKY:

APARATURA:

PEDALBOARD A EFEKTY:


Fotky

pedalboard
Honzův pedalboard jehož mozkem je G-Lab GSC-3.

aparát
Honzův aparát. Hlava Randall RM100 s moduly Salvation Audio, custom šasi box od Coffee Custom Cabs. „V kapele tomu říkaj peřiňák... tak to je můj peřiňák na kterém mám i své logo, které mám dokonce vytetované na ruce. Je to můj koncertní aparát.”

 

aparát detail
Preampy/moduly 2x Duoplex a Salvado od Salvation Audio. „Tyto preampy pro hlavu RM100 vyrábí můj kamarád Tonda Salva a je to naprosté gró mého koncertního zvuku. Tony mi postavil moduly na základě staré plexiny a potom legendárního Soldána.”

kytary
Honzovi koncertní kytary.
Gibson Les Paul Deluxe a Zvratkocaster II od Ondřeje Lišky.

GIbson
Gibson Les Paul Deluxe (originál z roku 1979, snímače P90). Nyní Honzova hlavní kytara, kterou si trochu naslepo nechal poslat rovnou z New Yorku. „Vždycky jsem chtěl starou vintage kytaru, tak jsem si to přání nedávno splnil.”

Zvratkocaster II
Zvratkocaster II (hybrid telecastera/stratocastera z dílny Ondřeje Lišky, snímače Van Zandt). Kytara, která Honzovi slouží jako back-up na koncertech. Má v sobě unikátní řešení které zamezuje brumění single snímačů. „Já miluju tvar telecasterů. Ale v tomto případě jsem potřeboval zvuk strata a tak vznikl tento hybrid, který mi Ondra postavil. Navíc na ní snímače nebručí, což mne už na několika koncertech zachránilo.”

Honza a Maťo
A na závěr samozřejmě společné foto... (Maťo Mišík a Honza Homola, 14. ledna 2019)


Wohnout — videoklip „Miss Maringotka“

 

SDÍLEJ:

KOMENTÁŘE:

VZHŮRU
© 2024 All rights reserved.
webdesign by MAToMATIC studio | code by Qwerty