LANGUAGE
Vítejte v mé hudebně-výtvarné kuchyni

HLAVNÍ TÉMATA

TÉMATA

NĚCO Z MÝCH
SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

INSTAGRAM

YOUTUBE

5

květen
2019

Kytarová zbrojnice #8 – Petr "Kulich" Pokorný

témata: Kytarová zbrojnice | Pro muzikanty | Tvorba novinky

úvodní fotka

Petr Pokorný, známý pod přezdívkou „Kulich” v dalším díle video seriálu Kytarová zbrojnice. Tohoto nadmíru zručného a stylového kytaristu určitě znáte z působení v kapele Etc... Vladimíra Mišíka. Jak se ovšem v reportáži dozvíte, je také velkým fanouškem amerického country, které hraje se svou kapelou Country Beat. Petr nám podrobně ukázal a názorně předvedl své léta pečlivě vybírané kytary, aparaturu a pedalboard s efekty.


Díky faktu, že Petr je dlouholetým členem Etc... (s přestávkami od roku 1976), tedy kapely mého táty, známe se už opravdu dlouho. Krom Etc... jste mohli Petra registrovat i v kapelách jako Žlutý pes, Marsyas nebo Framus 5. Od první chvíle, co jsem tento pořad začal tvořit jsem věděl, že jeden díl s Kulichem určitě musím natočit. A tak se i stalo. A musím přiznat, že natáčení s tímto nadmíru precizním a stylovým hráčem, pohybujícím se žánrově v oblasti blues, rocku nebo country, byl opravdu inspirativní zážitek.

Za Petrem jsem zajel do jeho domácího studia, kde mne postupně provedl svým kytarovým vybavením a názorně na kameru předvedl a vysvětlil jak a k čemu vše používá. Jeho současné vybavení je prověřeno stovkami koncertů a dotaženo k dokonalosti, tak aby perfektně sloužilo svému účelu.

Ve videu uvidíte například nádherný vintage Stratocaster, který Petra provází už od jeho mládí, nebo kytaru „work horse”, kterou si sám poskládal a která mu slouží jako jeho hlavní pracovní nástroj. Petr také prozradil, proč své čínské Telecastery Squier považuje za lepší, než ty z Fender custom shopu. A na závěr se dozvíte jak docílit toho, aby váš Strat hrál opravdu jako kytara Jimi Hendrixe.

„vybavení, které používám
je stokrát vyzkoušené a zvažované”

Rád bych moc poděkoval partnerům tohoto videa, díky jejichž pomoci je realizace tohoto mého projektu snazší a v budoucnu mohou vznikat další a další díly. Konkrétně lidem z Widara, Coffee Custom Cabs, Janicek Picks, Furch guitarsMUSICstage.cz.

A jako bonus si můžete na stránkách MUSICstage.cz přečíst rozhovor, který jsem s Petrem v rámci tohoto natáčení vytvořil.


Líbí se Vám co dělám a rádi by jste mne podpořili? Info jak se stát mým patronem ZDE.


Video — reportáž

Přepínat jednotlivé kapitoly tohoto videa lze pouze v prostředí YouTube (najdete je dole v popisu videa). Pro otevření videa v prostředí YouTube spusťte video a poté klikněte na logo YouTube v pravém dolním rohu.

Nezapomeň se přihlásit k ODBĚRU mého YouTube kanálu.


Seznam vybavení:

ELEKTRICKÉ KYTARY:

elektrické kytary

APARATURA:

aparatura

PEDALBOARD A EFEKTY:

pedalboard a efekty

DOPLŇKY:


Petr a Maťo
A na závěr společné foto... (Maťo Mišík a Petr Pokorný, 12. dubna 2019)


VIDEO: Na Kloboučku — Petr Pokorný „Behind The Veil"

 

SDÍLEJ:

KOMENTÁŘE:

VZHŮRU
© 2024 All rights reserved.
webdesign by MAToMATIC studio | code by Qwerty