LANGUAGE
Vítejte v mé hudebně-výtvarné kuchyni

HLAVNÍ TÉMATA

TÉMATA

NĚCO Z MÝCH
SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

INSTAGRAM

YOUTUBE

6

červen
2020

Kytarová zbrojnice #18 – Coffee Audio

témata: Kytarová zbrojnice | Pro muzikanty | Tvorba novinky

úvodní fotka

Česká značka, vyrábějící originální kytarové a basové reproboxy a zesilovače, na které hrají muzikanti již po celém světě. Romana Krause, zakladatele Coffee Audio, jsem navštívil v Klášterci nad Ohří, kde mne provedl jejich dílnou, důkladně ukázal jak vše vzniká a s nadšením představil celou značku vč. jednotlivých produktů.


Romana Krause znám už celkem dlouho. Nejdřív jako mladého klučinu, co nám pomáhal nosit bedny na jednom koncertě v době, kdy jsem ještě hrál s Tata bojs a pořád se vyptával, co že to tam mám za krabičky a potom jako nadšeného junáka, co právě rozjížděl svou novou firmu, tehdy ještě s názvem Coffee Custom Cabs. A jelikož je to náramně sympatický hoch, padli jsme si hned do noty a od té doby tuto jeho značku, vyrábějící asi nejkrásnější reproboxy a dnes i zesilovače, s nadšením sleduji.

Jedna z věcí, která mne na Romanovi fakt baví je, že dělá věci po svém. Nelíbil se mu pořád zvuk běžně dostupných beden, tak si prostě vymyslel vlastní. A to nejen co se vzhledu týče, ale i konstrukčně a hlavně akusticky. Prostě aby to hrálo co nejlíp.

„Pořád to nebylo ono,
tak jsem si prostě postavil bednu vlastní”

Zajel jsem tedy za Romanem do Klášterce, kde mají dílnu a pořádně se jim tam podíval na zoubek. Jak z videa uvidíte, Roman mne důkladně provedl každým jedním krokem výroby, představil materiály ze kterých boxy stavějí, vysvětlil proč používají to nejlepší a bohužel i dost drahé dřevo nebo jak boxům dávají jejich jedinečný vzhled. Ve skladu s reproduktory se rozpovídal na co který typ reproduktoru je vhodný a proč který má rád a na závěr nám ukázal i jejich novinku, lampové monstrum Djezwe 60. Zesilovač, na jehož vývoji se podílel také Antonín Salva, celosvětově úspěšný designer kytarových efektů a zesilovačů a nebo jak Roman říká „český génius a král preampů”.


Líbí se Vám co dělám a rádi by jste mne v tom podpořili? Info jak se stát mým patronem ZDE.


Video — reportáž

Přepínat jednotlivé kapitoly tohoto videa lze pouze v prostředí YouTube (najdete je dole v popisu videa). Pro otevření videa v prostředí YouTube spusťte video a poté klikněte na logo YouTube v pravém dolním rohu.

Nezapomeň se přihlásit k ODBĚRU mého YouTube kanálu.


Produkty Coffee Audio:

CUSTOM KYTAROVÉ REPROBOXY:

REPROBOXY ŘADY CLASSIC:

BASOVÉ REPROBOXY:

Veškeré podrobnosti najdete na stránkách www.coffee-audio.com.

 

reproboxy

reproboxy — výroba

reproboxy — výroba

reproboxy — výroba

reproboxy — výroba

reproboxy — výroba

APARATURA:

zesilovač

zesilovač
 

DALŠÍ:


Roman a Maťo
A na závěr společné foto... (Maťo Mišík a Roman Kraus, 5. října 2019)


DEMA PRODUKTŮ

 

 

 

 

 

SDÍLEJ:

KOMENTÁŘE:

VZHŮRU
© 2024 All rights reserved.
webdesign by MAToMATIC studio | code by Qwerty